מאת: נועה חזן
לא סתם אומרים שבני דור ה Z, אלה שנולדו בתחילת שנות ה 90 לתוך עידן דיגיטלי והמשיכו לגדול ולצמוח ביחד איתו, מציבים בפני המגייסים של היום אתגרים חדשים.
בעבר, כשדור ה- Y היה הדור העיקרי בסביבה, המעסיקים עדיין התמודדו עם ילידי שנות השמונים והחיפוש המתמיד שלהם אחרי משהו טוב יותר כמו גם עם הכניסה של עולם הדיגיטל והרשתות החברתיות אל חיינו. לעומת זאת, במציאות של היום, כשכולנו נושמים אינטרנט ובכל ילד מסתתר יזם סטארט אפ – קהל היעד הוא קהל חדשני ומלא בשאיפות.
אז איך תצליחו לגייס אותם ולהיות אלה שיפתחו בפניהם את הדלת לעולם התעסוקה?
קודם כל, תלמדו להכיר אותם. נסו להבין את המאפיינים הבולטים שלהם, תדעו מהן השאלות שהם מתכוונים לשאול אתכם בראיון העבודה, ומהם הנושאים שמעסיקים אותם כשהם באים לבחור את העבודה הראשונה שלהם.
הנה כמה פרטים שחשוב לדעת עליהם:
1. מיהם? עצמאיים, חדשניים ורוצים להטביע חותם:
מדובר באנשים שרוצים לרוץ קדימה, עם מעט סבלנות והרבה פוקוס. הנחישות שלהם, התכניות הגדולות שלהם לעתיד והחיבור הטבעי שלהם לתחומים טכנולוגיים ורווחיים מלמדים אותנו דבר ברור: הם כאן בשביל להטביע חותם. יש בהם יוזמה ומוטיבציה לעבוד קשה כדי להצליח ולממש את השאיפות שלהם. כך שעוד לפני שירכשו תואר אקדמי כלשהו (אם בכלל) הם יודעים שכדי להצליח ולהשתלב בתחומים שמעניינים אותם, כדאי להם למצוא עבודה בארגונים שיעניקו להם את ההכשרה המתאימה ויאפשרו להם לרכוש ניסיון ומיומנויות שרק השטח יכול ללמד באמת.
2. מה מעניין אותם? שכר, אתגר, אווירה:
אם העובדים החדשים של הדור הקודם ראו לנגד עיניהם בעיקר את הטיול הגדול כשיצאו לאזרחות, וחיפשו דרך לממן אותו, היום הם חושבים קצת יותר רחוק. כך כשהם מדברים על מקום העבודה שהם שואפים להגיע אליו, הם מבררים על גובה השכר ולא מסתפקים רק בעובדה שזהו שכר גבוה מהמינימום, או מהמשכורת הצבאית. האתגר והעניין בתפקיד והפוטנציאל להתפתח ולהתקדם ממנו – הם נושאים שמעסיקים אותם לא פחות, מה שאומר שהם לא רוצים סתם להגיע אל העבודה, אלא באמת מתכוונים לעבוד, להרחיב אופקים ולהרגיש סיפוק ממה שיעשו. וכשהם מבינים שמעסיקים בכל מיני תחומים מחפשים לגייס רוח צעירה לארגון, ומעניקים גם הטבות רווחה, אירועי חברה ומסגרת חברתית מכובדת, הם שמחים לגלות שתתאפשר להם עבודה באווירה כיפית ונעימה, כך שאפילו יהיה להם נחמד להגיע אליה כל בוקר...
3. כמה זמן בממוצע תזכו לעבוד איתם?
במונחים של דור ה- Z, יציבות תעסוקתית לא עונה לאותה הגדרה שענו עליה ההורים שלנו, שהחזיקו מעמד באותו מקום עבודה במשך עשרות שנים, מרוצים או לא מרוצים. כיום אנשים מוערכים על כך ששמרו על יציבות באותו ארגון במשך 3-4 שנים. ומה זה אומר לגבי העובדים הצעירים שאנחנו מדברים עליהם? התקופה הממוצעת שבה יצליחו לעבוד בארגון מסוים היא מקסימום שנתיים וחצי. ולא, אף מגייס כנראה לא ירים גבה כשיקרא את הנתון הזה בקורות החיים שלהם.
ובכל מה שקשור למפגשים הראשונים איתם בתהליך הגיוס, שהם בעצם שלבי פרסום המשרה והראיון הטלפוני, כדאי לזכור את כל המאפיינים האלה כדי להתנהל מולם בהתאם, לדבר אליהם בשפה הנכונה ולתת להם את ההזדמנות לעשות את הצעד הראשון בעולם התעסוקה.