יש מקרים שבהם נדמה שהגיוס יהיה זריז. הסתכלות בקורות החיים של המועמד מלמדת שהוא "בול" לתפקיד ואתם מניחים שמספיק להתקשר כדי לתאם ישר ראיון פרונטלי ואין סיבה לטרוח ולסרבל את התהליך עם שיחה טלפונית מקדימה. אבל תתפלאו, כמות ראיונות הסרק שהשיחות הקצרות האלו עשויות ליירט - שווה לכם המון זמן, וזמן כידוע - זה כסף.
ראיון עבודה טלפוני: מזהה את ה- Deal Breakers
במקרים מסוימים, אפילו בכאלו שבהם קורות החיים נראים מתאימים, יש עדיין מספר נושאים שכדאי לברר בטלפון. ומי שמיומן כבר יודע מהם.
זהו שלב הוגן, לא רק כלפיכם, אלא גם כלפי המועמד, שמשקיע לא מעט משאבים בכדי להגיע לראיון עבודה אצלכם במשרד. וזאת מבלי להזכיר את התקוות שזה נוטע בו לגבי סיכוייו להתקבל לעבודה החדשה.
הנה לפניכם כל ה"למה" לא כדאי לכם לוותר לעולם על ראיון טלפוני מקדים עם המועמדים שלכם, לפני שתפגשו אותם פנים מול פנים:
תוכלו "לחוש" את הצד השני
קורות חיים שכתובים על גבי מסמך "יבש" יכולים להיראות נפלא. ניסיון? יש, השכלה רלוונטית? יש, ועל פניו הכל נראה מבטיח. כל כך לא נעים, וגם חבל,כשמועמד מגיע לראיון ובתוך כמה דקות אתם כבר מבינים ש"זה לא זה"; נימת הדיבור, שאלות שלא במקומן, אי הבנת הסיטואציה ואפילו חוצפה וחוסר נימוס, כל אלה הם דברים שבמקרים רבים אפשר לזהות עוד בטלפון ולחסוך לשניכם את הטרחה.
וודאו שהמועמד באמת מבין את התפקיד
למרות שרוב פרטי המשרה כבר צוינו במודעה, וידוא כזה יחדד את הנושאים הללו טוב יותר, ועדיף שתופתעו מחוסר ההתאמה בטלפון ולא בראיון פרונטאלי שמלכתחילה לא היה לו סיכוי.
כי כדאי לדבר על השכר עוד לפני שנפגשים
כדאי להשאיר מקום לשאלות מצד המועמד
לסיכום, בכל גיוס יש מימד של הימור ותמידקשה להחליט מיהו המועמד הנכון. ולכן, גם אם הספק קטן, עדיין כדאי להרים טלפון ולברר כמה שיותר פרטים, בטרם גוררים את שני הצדדים לראיון פרונטלי. אמנם מדובר בהשקעה, אבל בהשקעה שווה שמתקזזת עם החסרונות שיכולים לצוץ כאשר מוותרים עליה.