
לפניכם 5 טיפים למיון קורות החיים זריז ויעיל:
1. הכינו רשימת Must Have
זוכרים את ניסוח המשרה? לפני שמתחילים את מלאכת המיון, חוזרים למודעה שפורסמה ובודקים - מהן דרישות החובה לתפקיד הזה? על מה לא ניתן לוותר? למעשה, ברגע שידוע לכם מה הכרחי ובל יעבור, תוכלו לעבור "מסמך, מסמך" ולבצע את הסינון הראשוני. אם יש מועמד שלא עומד בדרישות החובה אבל עדיין נראה מעניין, שמרו אותו לשלב הבא.
2. הכינו רשימת Nice To Have
עכשיו, כשבידיכם המועמדים שעוברים את דרישות הסף שהצבתם, אפשר להתחיל לצאת מהמצב האוטומטי ולהתבונן יותר פנימה כדי למצוא את הערכים שמביא איתו המועמד, לחפש את היתרונות החבויים ולהתחיל לסמן את המועמדים בעלי פוטנציאל ההתאמה הגבוה ביותר. בשלב זה אפשר לסמן יתרונות שמהווים ערך למילוי התפקיד, לתשאול נוסף בהמשך.
3. קראו מעבר לסיסמאות
במקומות שבהם אתם מזהים שנעשה כיבוס מילים, או ניפוח של טייטלים, נסו לקרוא בין השורות ולהבין מה באמת היה שם. מעבר לזה, אלה הן נקודות לסימון שאלות עתידיות שתוכלו להציג בראיון עצמו. כמו כן, מעבר לתפקידים עצמם, חשוב לאתר את ההישגים, במיוחד אם מועמד אייש תפקיד במשך מספר שנים, האם יש מידע כמו "הגדלת המכירות", קידום לתפקיד מנהל, או שינוי בתחומי האחריות?
4. חפשו תמרורים אדומים
תהליך הגיוס הוא תהליך יקר, ולכן, בחירה שגויה משמעה הפסד של זמן וכסף. החשש מפני עזיבה מהירה של עובד שרק גויס הוא גבוה וזו סיבה מספיק טובה לחפש סיבות שיכולות להביא לכך שהגיוס לא יאריך ימים. אם כל מה שבדקתם עד כה נראה לכם טוב, בדקו יציבות. הביטו בתפקידים, והצליבו תאריכים. וודאו שמדובר במועמד שיודע מה הוא רוצה ולא "קופץ" מתחום לתחום, כזה שמחזיק תקופה סבירה במקומות עבודה ולא לוקח הפוגות תעסוקתיות ארוכות מדי (למעט חופשות לידה, או טיולים של אחרי הצבא לחו"ל).
5. האצילו סמכויות למשימה
מיון קורות חיים גוזל זמן רב, לכן מגייסים רבים מעדיפים להאציל סמכויות ולאפשר לעובדים אחרים לבצע עבורם את הסינון כדי שיוכלו להתמקד במשימות גיוס אחרות. אם הדרישות שלכם מהמועמדים ברורות דיין, תוכלו בהחלט להעביר את המשימה הזו, יחד עם הסבר מפורט, ואם אף אחד לא פנוי לעזור במשימה הזו - תמיד אפשר להוציא אותה החוצה לידיים המקצועיות והמנוסות של AllJobs Match.